zamrażarki przemysłowe
Katalog znalezionych frazArchiwum
- Zamrażanie komórek jajowych
- zamrażanie nadżerki po zabiegu
- zamrażanie nadżerki po zabiegu
- zamrażanie w ciekłym azocie
- zamrażalki sklepowe
- Zamrażanie ciasta
- zamrażanie gruntu
- zamrażanie nadżerki
- Zamrażanie owoców
- zamrażanie pokarmu
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- spartaparszowice.keep.pl
Widzisz odpowiedzi znalezione dla frazy: zamrażarki przemysłowe
Temat: Zjadlam dzis gotowca...
bene, ale mrożone dania konserwuje niska temperatura a nie proces pasteryzacji.
co innego przygotowywanie do słoików a co innego mrożenie.
zobacz co ci znalazłam:
MIT: Mrożonki nie są tak wartościowe jak świeża żywność.
FAKT: Mrożonki są szczególnie cenione ze względu na najbardziej zbliżoną do
świeżych produktów wartość odżywczą. Badania pokazały, że mrożone owoce i
warzywa często zawierają więcej witaminy C niż świeże. Jest to spowodowane
szybkim zamrażaniem, zwykle natychmiast po zerwaniu.
MIT: Musisz godzinami rozmrażać żywność przed gotowaniem
FAKT: Rozmrażać należy dopiero bezpośrednio przed spożyciem i to jak
najszybciej, bez utraty soku i witamin oraz nie dopuszczajÄ…c do gromadzenia siÄ™
drobnoustrojów. Dlatego też owoce i warzywa poddaje się najczęściej od razu
gotowaniu (w postaci zamrożonej), a ryby i mięso - gotowaniu lub smażeniu.
Również wszystkie gotowe posiłki, frytki i ciasta można gotować bez rozmrażania.
MIT: Mrożona żywność traci na jakości.
FAKT: Kiedy nie ma świeżych produktów mrożone warzywa i owoce są najlepszym
źródłem witamin, bowiem mogą zachować nawet 80% wartości odżywczych. Warzywa i
owoce muszą jednak być dobrze zamrożone i przechowywane. Gdy kupujemy mrożonki
zwracajmy uwagę na to, aby były sypkie. Jeśli są zlepione oznacza to, że były
źle przechowywane, np. uległy rozmrożeniu i ponownemu zamrożeniu.
MIT: Mrożonki są pełne konserwantów.
FAKT: Zamrażanie konserwuje żywność w sposób naturalny, bez konieczności
stosowania dodatków. Pozwala w większym stopniu niż np. cukrzenie, solenie czy
marynowanie zachować najbardziej zbliżoną do produktów świeżych wartość odżywczą
i to bez wprowadzania dodatkowych substancji konserwujących (sól, ocet i inne
konserwanty).
MIT: Lepiej zamrażać schłodzony gotowy posiłek niż kupować mrożonki.
FAKT: W technologii produkcji mrożonek niezmiernie ważna jest szybkość
zamrażania. Im szybsze zamrażanie, tym mrożonki są lepszej jakości. Przy
powolnym zamrażaniu powstają bowiem duże kryształki lodu rozrywające błony
komórkowe skórek owoców czy warzyw, powodujące nadmierny wyciek soku podczas
rozmrażania. Szybkie zamrażanie nie jest możliwe w domowych warunkach, dlatego
kupuj mrożonki - jest to ten sam posiłek, ale będzie lepiej zakonserwowany
metodami szybkiego przemysłowego zamrażania. Przejrzyj resztę odpowiedzi z wątku
Temat: Pepsi - w zamrażalniku
W zamrazalniku Cola powinna tylko zmrozic sie na kamien. Tylko dlugo sie
rozmraza ;). Aczkolwiek puszka Coli wyjeta z zamrazarki przemyslowej (takiej w
ktorej przechowuje sie lody i mrozonki) postawiona latem na stole zrobila
mi "buuum" i wylala sie. Przejrzyj resztÄ™ odpowiedzi z wÄ…tku