zamrażanie produktów
Katalog znalezionych frazArchiwum
- Zamrażanie komórek jajowych
- zamrażanie nadżerki po zabiegu
- zamrażanie nadżerki po zabiegu
- zamrażanie w ciekłym azocie
- zamrażalki sklepowe
- Zamrażanie ciasta
- zamrażanie gruntu
- zamrażanie nadżerki
- Zamrażanie owoców
- zamrażanie pokarmu
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- spartaparszowice.keep.pl
Widzisz odpowiedzi znalezione dla frazy: zamrażanie produktów
Temat: Czy można zamrozic ciasto nalesnikowe?
Nie za bardzo rozumiem celowość tego zabiegu. Przeciez zrobienie ciasta
naleśnikowego to kwestia kilku minut. Zamrażanie produktów i półproduktów, mam
wrażenie, służy oszczędności czasu w codziennym gotowaniu. Najbardziej
czasochłonne jest smażenie naleśników, a nie robienie na nie ciasta. Możesz
zdradzić, dlaczego chcesz mrozić akurat samo ciasto?
Przejrzyj resztÄ™ odpowiedzi z wÄ…tku
Temat: Duzy i wciaz rosnacy brzuszek
qmc napisał:
> Womana, chyba troche przesadzasz starajac sie przestawic Avenagera na
> wegeterianizm. To naprawde nie jest konieczne, poza tym aby dieta
wegetarianska
>
> byla zdrowa, wymaga dlugotrwalego przygotowywania zbilansowanych posilkow,
> wiesz o tym swietnie.
Drogi/a gmc,
Nie wiem czemu ,ale cieszę się, że się do mnie odezwałeś/łaś. Wcale nie
poczułam się urażona. Chyba mi się podoba moje "imię" tu na forum. A teraz na
poważnie - Z tym bilansowaniem diety wegetariańskiej- nie trzeba przesadzać,
jeżeli jadasz czasem nabiał, jajka, zioła, masło (np. lucerna zawiera B 12
(można kupić w pojemniczkach w mArketach) a tymianek świeży z działki dobre
białko) strączkowe, nasiona , orzechy, zioła (są zioła suszone - i świeże)itd,
itd. . To mit, że trzeba aż tak uważać na bilansowanie i odstrasza ludzi w
Polsce od przejścia na taką dietę. A pobycie na niej nawet do trzech miesięcy
nikomu naprawdę nie zaszkodzi a może pomóc.
Avenger - ja to piszę ponieważ naprawdę uważam, że mięsko tuczy. Odwrotnie niż
miłośnicy diety Kwaśniewskiego - ale może jest ona skuteczna ponieważ nie
łączy się w niej mięsa z ziemniakami, kluskami, chlebem - tylko jak można w
ten sposób się żywić na dłuższą metę? Nie wyobrażam sobie takiego życia...
Gmc - ja unikam mrożonek, uważam jak Chińczycy, że głębokie zamrażanie
produktów pozbawia je energii życiowej, którą powinniśmy z żywności czerpać. No
ale to napewno nie jest naukowe podejście do sprawy.
Avenger wg mnie możesz jadać wszystko, nawet te mrożonki, makarony, pyzy,
byleby raz to - raz coś zupełnie innego. Byleby z warzywami, owocami.
Dosypanymi płatkami owsianymi, nasionami słonecznika itd . Tysiące róznych
możliwości i kombinacji - przygotowanie w krótkim czasie. Zgadzam się z gmc, że
soki to bomba kaloryczna - ponadto te kupowane w sklepach w kartonach w
przeciwieństwie do świeżo zrobionych w domu - zakwaszają organizm podobnie jak
mięsko.
Mam dla Was wg mnie świetne (nie całkiem o diecie wege) pozycje:
Richard W. Lacey, Czy to można jeść,Książka i Wiedza,Warszawa 1999 -
www.kiw.com.pl
Robert Haas, Jedz zdrowo myśl sprawniej, Wydawnictwo Da Capo, 1995, printed in
Germany by Elsnerdruck-Berlin
Maciej Kuroń, Sałatki, Wydawnicto Dolnośląskie, Wrocław 2003
Maciej Kuroń, Kuchnia Śródziemnomorska, Wydawnictwo Dolnośląskie, Wrocław 2003
Nijole i Maciej Druto, Kuchnia Litewska, Krajowa Agencja Wydawnicza, Warszawa
1987
Maja Błaszczyszyn i (chyba) Wolfgang Auer, Nie bądź skwaszony, dalszych danych
nie mam bo książka mi się gdzieś zawieruszyła (może z 2004r)Pozdr. Przejrzyj resztę odpowiedzi z wątku